taksim’de asıl görmek istediğim birşey…

2001 yılından beri takip ettiğim Gumball 3000 rallisinin bitiş noktası bu yıl Taksim Meydanı olarak belirlenmiş!! 3000 mil yol katetmek üzere planlanan rotalar her yıl başka başka maceralara sahne oluyor. Daha önce 2007 yılında İstanbul’dan geçen organizasyon Reina’da bir parti verilerek Türkiye’de adını duyurmuştu (ülkemizin motorsporları kültürünün yerlerde olması nedeniyle ne yazıkki böyle şeylerle ancak gündeme gelebiliyor)

25 Mayıs’ta başlayacak ralli 1 Haziran’da Taksim Meydanı’ nda sona erecek. Ralli hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, katılım aracı olarak bir standart yok. İsterseniz murat 124 isterseniz Bugatti Veyron’la katılabilirsiniz. Hatta öyle ki 2007 yılında yarışı kazanan Alikonur Yarsuvat, Kemal Sadıkoğlu’ ndan oluşan Türk ekibi ’77 Model bir Magirus-Deutz minibüs ile yarışmışlardı =) 2011 yılı için katılım bedeli olan 25k € ödemeyi yaptığınız takdirde yarışa katılmanız için bir engel yok. Paranız hazırsa katılmaktan korkmayın, önceki yıllarda kazananlar arasında Ferrari F50’de var Citroen 2CV’de…

Yarış konsepti olarak bildiğimiz en hızlı kazanırdan çok, en eğlenen ve eğlendiren kazanıyor. Yine de çok ciddi rakamlarda ödenen trafik cezaları yarışın doğasında var. Hatta Almanya yarışı yasadışı ilan ederek tüm araçları ve sürücülerini sınırdışı etmişti. Özetle, 1 Haziran’da Taksim Meydanı’nda şenlik var.

resmi internet sitesi www.gumball3000.com