amman dikkat!

belediye EDS uygulamasında yeni bir döneme geçmiş, canınızı yakabilir… ayrıntılar şu şekilde.

2 Kasım 2010 itibari ile uygulamaya geçen, ortalama sürat üzerinden ceza kesilmesine ilişkin iş adresime gelen ekteki uyarı mailini paylaşıyorum. Bu güzergahları araç ile kullanan arkadaşların dikkatine!
Saygılar…

“İstanbul Belediyesi ve ona bağlı kuruluş olan İSBAK A.Ş. tarafından elektronik denetleme sistemiyle ilgili hız tespiti konusunda yeni bir uygulama başlatılmıştır.

Daha önceki ve genel uygulamalarda eds sistemine ait kameranın bulunduğu noktada ki hızınız tespit ediliyor ve eğer limit üzeri ise ceza düzenleniyordu. Kullanıcı eds noktasına yaklaştığınızda hızını düşürüp limit dahilinde geçiş yaptığında ceza uygulanmıyordu.

Yeni hız tespit sisteminde ise şehir içi hız limitleri, “A noktası” ile “B Noktası” na konumlandırılmış eds’ler tarafından, arada ki mesafeyi aracın geçiş süresi zaman olarak ölçülerek ortalama hızınız alınıyor ve eğer belirlenen limit üstünde ise ceza uygulaması yapılıyor. Yani 2 eds arasındaki ortalama hız limitiniz baz alınıyor ve eds noktalarında ki yavaşlamanız ve belirlenmiş hız limitine aracın hızınızı düşürmeniz hiç bir işe yaramıyor.

Aşağıda ekli bulunan 2 dosyada Ataköy sahilyolu ve Sarıyer Çayırbaşı’nda yapılan 2 uygulamayı fotoğraflı olarak görebilirsiniz. Bu uygulama İstanbul genelinde birçok noktada yapılmakta olup uygulama noktaları çoğaltılmaktadır. Tabii gelecekte otoyollarda da giriş gişesi ile çıkış gişesi arasındaki mesafeyi katetme süresi de baz alınacak demektir.

. 50 km/hz sınırının aşılmasında ortaya çıkan trafik para cezaları şu şekildedir;
· 50 km/hz üzerine %30 oranına kadar aşıldığında 130,00 TL trafik para cezası gelmektedir.
· 50 km/hz üzerine %30 oranın üzerine çıkıldığında 270,00 TL trafik para cezası gelmektedir.

kaynak: yamahaturkiye.org

2010 in review

geçen yıl dilim döndüğünce yıllık bir rapor vermiştim sizlere. bu yıl wordpress kendisi bir rapor gönderdi ve bunu paylaşabiliyorsun da dedi. buyrun paylaştım. madem takiptesiniz, bilmek hakkınız. iyi seneler!

 

The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads Wow.

Crunchy numbers

Featured image

The average container ship can carry about 4,500 containers. This blog was viewed about 18,000 times in 2010. If each view were a shipping container, your blog would have filled about 4 fully loaded ships.

 

In 2010, there were 22 new posts, growing the total archive of this blog to 256 posts. There were 52 pictures uploaded, taking up a total of 6mb. That’s about 4 pictures per month.

The busiest day of the year was January 7th with 330 views. The most popular post that day was selda bağcan feat. mos def!!.

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were yamahaturkiye.org, ikiteker.org, images.yandex.ru, facebook.com, and twitter.com.

Some visitors came searching, mostly for sazan araba, tango, megane fluence, as 950, and mos def selda bağcan.

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

selda bağcan feat. mos def!! June 2009
2 comments

2

sazan November 2009

3

karşınızda yeni mégane/fluence September 2009

4

müslüm gürses March 2009

5

gotan project March 2009