bir zahmet fakslarmısınız?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
DİLEKÇE KOMİSYONU
TARİH ../../2010

Konu : MOTOSİKLETLER İÇİN HIZ SINIRININ YENİDEN DÜZENLENMESİ

Karayolunda seyreden hemen tüm araçlar şehirlerarası yollarda 80-90 km/s hız sınırına sahipken, teknolojik açıdan artık oldukça gelişmiş bir durumda olan, günümüz araç standartlarından aşağı kalmayan fren ve yönlendirme sistemlerine sahip motosikletler için geçerli olan 70 km/s hız sınırı uygulamasının düzeltilerek, motosikletler için şehirlerarası yollardaki hız sınırlamasının otomobil hız sınırlarına paralel hale getirilmesi bir gereklilik haline gelmiştir.

Şehirlerarası karayollarında hemen tüm araçların sürat limitlerinin altında kalan 70 km/s hız sınırı uygulaması nedeniyle, biz motosiklet sürücüleri ağır araçlardan bile yavaş seyretmek zorunda kalmaktayız. Bu durum, yapısı gereği hafif olan motosikletlerin, ağır araçlardan kaynaklanan tehlikeli türbülanslardan etkilenmesi, sollama girişiminde bulunan ağır araçların yol dışına atması, taş-moloz sıçratması riskine maruz kalması sonucunu doğurmaktadır.

70 km/s hız sınırına uymak zorunda kalan motosiklet sürücüleri sürekli olarak başka araçlar tarafından sıkıştırılmakta veya sıklıkla yaşanan yakın takipler neticesinde risk altında kalmaktadır. Şehirlerarası karayollarında güvenli bir sürüş sağlamak adına, makul bir hız olan 90 km/s sürate çıkılması durumunda ise motosiklet sürücüleri ağır trafik cezalarıyla karşı karşıya kalmaktadır.

Motosiklet sürücülerinin ve trafiğin genel güvenliğinin iyileştirilmesi amacıyla motosikletler için hız sınırlarının otomobil hız sınırlarına paralel şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

Saygılarımla arz ederim.

Adı Soyadı
İmza

Adres:

İlçe / İL
————————–

———————————————–

Yapmanız gereken sadece (0312) 420 53 65 numaralı faksa dilekçenizi göndermek veya “Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu 06543 Bakanlıklar – ANKARA” adresine postalamak. Dilekçeyi bir Word dosyasına kopyalayıp yazdırabilirsiniz.

Tarih, ad-soyadı, adres ve imzanızı eklemeyi unutmayın. Dilekçemiz aşağıda (ihmal etmeyelim, sayının fazla olması önemli)

twiins

gittim dün satın aldım. tek kelimeyle nefis. en büyük artısı mikrofonun diğerleri gibi çubukla değil de kaskın içinde bir yere yapıştırılarak kullanılabilmesi. zaten kapalı kasklar düşünülerek imal edilmiş bir ürün aslında ama flip-up kaskın içinde kulak padinin altında bile harika çalışıyor, ses nefis. mp3 çalarken gelen ses kalitesi biraz hayal kırıklığı olsa da (ses radyo kalitesinde geliyor, bluetooth’tan çok şey mi bekliyorum bilemedim) gayet güzel. bazı cihazlar gibi yolcu için de baştan alınmasına gerek yok, sonradan alınan bir kit daha eklenebiliyor. motosikletler arasında görüşme de böyle sağlanıyor zaten.

alınır mı? evet!

aklıma gelmişken, cihaz kulaklık-mikrofon ve şarj için iletişimi mini-usb bir port üzerinden yapıyor. 12v olduğunu düşünerek laptoptan bile şarj edebilirim diye sevinmiştim ancak eve gelip şarj cihazının 5V olduğunu görünce sevincim kursağımda kaldı. dikkat edin dalgınlık yapıp 12V u vermeyin cihaza.