çok beğendim

citroen DS3 henüz ülkemizde satışta değil. standart hali de ilgimi çekmişti açıkçası ancak 200hp gücünde 18″ jantlı ve böyle kontrast renklere sahip boyasıyla DS3 Racing’in daha fazla ilgi çekmesi gayet normal değil mi?

2011 de çıkacak wrc nin çok can yakacağı açık. citroen yapar bu işi.

honda’da da bişeyler oldu

honda’da modaya uydu ve geri çağırma işlemi başlattı. aslında bilinen geri çağırma işlemi hava yastıklarıyla ilgili. 438.o00 adet aracın geri çağırımı anlamına gelen bu işlem için honda.com.tr de Türkiye pazarında herhangi bir çağırma işleminin söz konusu olmadığı yönünde, airbaglerimiz sağlammış. lakin bunun dışında 600.000 üzerinde honda fit -bizim buradaki adı jazz- için de geri çağırım oldu. bunun da sebebi cam açma kapama elektrik düğmesindeki aracın yanmasına kadar giden bir arıza. bizim jazz’lar yanmıyormu yani?

ne acayip pazar olmuşuz biz meğer. dünyanın en sorunsuz arabaları bize geliyormuş ta haberimiz yok. toyota’da baştan öyle sandı, burada yok demişti ama 57bin aracı şimdi servise bekliyor. honda, doğru söylüyorsun dimi??!

toyota’lara ne oldu

son dönemin en popüler hareketi “geri çağırma”

a.b.d’de gaz pedalı sıkışan bir aracın sürücüsü “kurtarın beni, gaz pedalı sıkıştı arabayı durduramıyorum” dedikten sonra kaza yaparak ölmesi -galiba yalnız da değildi, ki arabayı boş vitese atıp durdurmak varken niye ölmüşler onu da anlamadım hala- toyota’nın 1.1 milyon aracını geri çağırmasına neden oldu. güvenilirliği ve sağlamlığıyla bilinen japon otomotivinin baş lokomotifi firma için çok büyük prestij ve maddiyat kaybı anlamı taşıyan bu geri çağırma bazıları tarafından da “malının arkasında durmak” olarak yorumlanarak daha çok müşteri anlamına gelebileceği anlamını da taşıyor.

ben zaten supra ve celica hariç toyota sevmem. finansal durumlarıyla pek ilgilenmiyorum.

aşağıdaki fotoda da tam olarak ne olduğunu görebilirsiniz.

geri çağırmanın gerçekleştiği modeller ise 2009-10 Corolla, 2008-2010 Highlander, 2009-10 Corolla, 2009-10 Matrix ve 2009-10 Venza. Türkiye’de ise başta reddedilen geri çağırma işlemi 57.301 araç için geçerli olacak. toyota.com.tr sitesinden aracınızın şasi numarasını girerek geri çağırma işlemine dahil olup olmadığını öğrenebilirsiniz. detaylı bilgi bu linkte.

hatta bir arkadaşımın auris’i de bu geri çağırmaya dahilmiş. her ne kadar adı geçmese de ne olur ne olmaz diye yapılan sorguda ortaya çıktı. aman atlamayın bu işi, ne olur ne olmaz!