transporter filmi gerçek oldu!

gerçek olma kısmına girmeyi düşünmüyorum ama olay çok acayip

ispanya sevilla-huelva arasındaki yolda bir RS6 870 kg haşhaşla yakalanmış… 214km/h hızla giderken şüphe çeken rs6 başlayan kovalamaca esnasında 240km/h sürate kadar çıkmış. 20km ye yakın peşinde polislerle dolaşan 580hp gücündeki aracın sürücüsü, trafik yoğunlaşınca ve durma noktasına gelince arabayı bırakarak koşarak kaçmış! daha sonra yakalanarak tutuklanmış o başka.

arabada bulunan malın değeri ise arabanın almanyadaki değerinden bile az… (120.000€ – 130.000€)

yine yokuz

2010 motogp takviminin geçici versiyonu aşağıda, ve koca istanbulpark neden yapıldı sorusu yine akıllarda…

 

  • Nisan 11 * Katar (Losail)
    Nisan 25 Japonya (Motegi)
    Mayıs 2 İspanya (Jerez)
    Mayıs 23 Fransa (Le Mans)
    Haziran 6 İtalya (Mugello)
    Haziran 20 İngiltere (Silverstone)
    Haziran 26 ** Hollanda (Assen)
    Temmuz 4 Catalunya (Barcelona)
    Temmuz 18 Almanya (Sachsenring)
    Temmuz 25 *** Amerika Birleşik Devletleri (Laguna Seca)
    Ağustos 15 Çek Cumhuriyeti (Brno)
    Ağustos 29 Indianapolis (Indianapolis)
    Eylül 5 San Marino & Riviera di Rimini (Misano)
    Eylül 19 Macaristan (Balatonring)
    Ekim 10 Malezya (Sepang)
    Ekim 17 Avustralya (Phillip Island)
    Ekim 31 Portekiz (Estoril)
    Kasım 7 Valencia (Ricardo Tormo Valencia)
  • Rezerv Pist: Motorland Aragon Pisti
  • * Akşam yarışı
    ** Cumartesi yarışı
    *** Sadece MotoGP sınıfı

z1000…

bu nasıl bir tasarımdır?

dünyanın en güzel cabriosu

Maserati GranCabrio’ dan bahsediyorum tabii ki…ve hiç abartmıyorum, daha güzeli varsa gösterin. (umarım roadster, spyder ve cabrio arasındaki farkı biliyorsunuzdur)

4.7 lt V8,  434 bhp, 490nm tork.. çok havalı!

sazan

485 beygir gücündeki yerli spor otomobil. Tersane sahibi Ekber Onuk’un 98 senesinde hayatını kaybeden oğlu Kaan’ın lisedeki lakabından yola çıkarak adını verdiği sazan 2010 da piyasada olacak. Yaklaşık fiyatı 200bin € olan araçta 3.5lt V6 Nissan (aslında Renault’ta, neyse) motoru yer alıyor. Çift turbo makina ve karbon fiber gövde kağıt üzerinde bir uçak imajı verse de bu işler o kadar kolay olmuyor. Gücün yere aktarılmasından tutun da viraj kabiliyetine, oradan frenaja kadar bir sürü kriter var.

Bir diğer araç ise S56. 110hp lik Renault motoruna sahip olan araç Porsche 356′ dan esintiler taşıyor (ne esintisi yahu direkt kopya!)

denemesi bile güzel. umarım üretime geçecek kadar iyi bir iş çıkmıştır, satışı da gelir arkasından. sorun şu ki, 200bin € verecek olsam neden bu aracı almak isteyeyim… kendini ispatlamış bir çok spor araba seçeneği bu fiyata “beni almayanı döverler” diyor. belki dayak cennetten çıkmadır, yakında görürüz. Ekber Onuk’a başarılar.

yepyeni bir garaj

celal abi sonunda dediğini yaptı ve istanbul ‘da nefis bir garaj açıldı. bugün ziyaretine gittim, içerisi henüz çok yeni ama çok şey vaadediyor. kesinlikle raklam amaçlı birşey yazmıyorum. adamı tanıyorum, tasarımı-işçiliği zaten iyi. üstüne üstlük bursa’dan kendi ustalarını da getirmiş. bu şekilde olmasa yapmazdı zaten orası kesin. içeride henüz bitmiş bir ssyangyong suv vardı, hiç abartmıyorum, tanıyamadım aracı. hem de ben!

en çok ilgimi çeken konu ise lazer karbon kaplama oldu. kaplanmış bir jant gördüm aklım durdu. daha sonra halen yapım aşamasındaki bir camaro’nun içine oturdum. bilumum yerleri bu kaplamadna yapılmıştı, sonuç mükemmel. ısıtılıp yapılan folyo kaplamayla alakası yok. ömürlük birşey olmuş.

http://www.jeepandcar.com/ internet adresleri. kendi yerleri ise anadolu yakasında. siteden her türlü bilgiye ulaşmak  mümkün.

çok güzel işler çıkacak çok. haute couture çalışma imkanı da olan bir yer, celal aga’nın kalemine güvenin yeter. bu arada jantlarımı kaplatmayı düşünmüyor değilim =)

2010 vergi ve cezaları

2010 gelmeden vergileri geldi bile, buyrun ödeyeceğimiz motorlu taşıt vergisi, trafik cezaları ile ilgili bilgiler…