Değişin o pankartı…



Şimdi rezil olmak diye bişey var, Allah kimseye göstermesin. Bi şey yaparsınız hesap kitap tutturamazsınız bişeyler ters gider, istem dışıdır aslında yani ama yine de rezil olma ihtimali vardır bir insanın. Dikkatsiz davranmak herşeyin başlanıgıcıdır çoğu zaman bu tip durumlarda. Bir de rezil oldurulmak vardır ki, sizin kontrolünüz dışında gelişir oluverirsiniz.

Şimdi Galatasaray futbol takımının başında bir adam var, Michael Skibbe. Bu adam ne kadar tutarsız bir adamdır ben hala anlayabilmiş değilim. Aslında GS ın teknik kadrosu için bir yorum yapmak ta zor bir yandan.Kimin ne olduğu, ne kadar katkısı olduğu o kadar soru işareti ki. Sebebi de yine Skibbe. Adamda bir karizma, bir özgüven eksikliği var had safhalarda dolaşan. Her teknik direktörün bir ekibi var tabiki ama bu adamdaki eksik yönlerden dolayı işi tek başına beceremiyor ve iyi adına ne varsa çevresindeki adamların sayesinde oluyor görüntüsü zaten yeterince rahatsız edici boyutta. Bir de buna geçen yıl Cevat Güler in son haftalarda devir alarak getirdiği şampiyonluk eklenince bu sav’ım daha da kuvvetleniyor.

Ligin artık geri sayımındayız, kimin şampiyon olacağı (FB ve GS dan bi cacık olmaz da) kimin düşeceği belli değil, adaylar gırla. Sen de evinde düşmemeye oynayan bir takıma karşı oynuyorsun, adamın kaybedecek hiç bir şeyi yok. Senden 5 te yese kimse dönüp bu skor ne demez, onun da rahatlığı var Koceli’ de. Derken maç kadrolarına bakıyorsun, GS da skoru değiştirecek, oyunu kontrol edecek adamlardan hiç biri oyunda değil. Arda, Baros, M.Topal gibi; Ayhan sakat üstüne ki diğer sakatları saymıyorum artık onlarsız düşünüyorum zaten GS ı.

Bordeaux maçına 4 gün var, ne dinlendirmesi? dinlenme dediğin 1 gün olur, antrenmana başlar maça çıkarsın. Sen önce önündeki maçı al, şampiyonluk kovalayan sen değilmisin. Başla ideal 11 le at 2-3 farkı sonra kimi dinlendireceksen çıkart oyundan. Böyle şey mi olur, maç kurtarmaya soktun ne değişti? Ligin ilk yarısında Avrupa’nın sayılı defanslarından biri olarak gösterilen bir takımın defansı bu hale getirilir mi? Nasıl getirilir böyle bir yetenek nasıl bir hocada olabilir cevabı var mı?

GS da penaltı antrenmanı mı yapılmıyor? Sivas maçında izledik, bugün de 2-3 geridesin, bastırıyorsun penaltı kazanmışsın atsan maçı alacaksın, Baros geri pas veriyor resmen kaleciye. Böyle şey olur mu? Bir takım penaltı atamaz mı?

4 tane gol atan bir adam var maçta, Taner Gülleri. Bu maça kadar Kocaeli’nin attığı 24 golün 9 unu atmış. Nasıl özel önlem almazsın bu adama sen? Atıyor işte kardeşim, attı da 4 tane!

Ve Galatasaray takımı maç içinde geriye düştüğünde, o maçı çevirecek hamleleri yapabilecek bir adam değilsen sen, suç sende değil seni orada tutandadır zaten!!

Hagi ve Terim gelmişti maça, ben olsam Polat’ın yerinde maç bitmeden bir operasyon yapar birinden birini getiririmdim takımın başına. Böyle bir kadroyu bu hale getirip oyun oynatamıyorsan gidersin, daha fazla rezil etmeden…

Not: Yazıyı bitirir bitirmez TV dan, yönetimin acil toplantıya girdiğini haber verdi canlı bağlantıda bir spiker, Skibbe’nin görevine son verilmesini bekliyoruz gibi konuştu. Bakalım daha ne kadar sürecek bu kabus.

Leave a comment