bayanları unutmuşum!

Dün Bordeaux yu sirkeye çevirmenin sarhoşluğundan olacak ki bir diğgsbayaner Avrupa başarısını farketmem geç oldu.

Galatasaray bayan basketbol takımı FIBA Eurocup çeyrek finalinde Rus ekibi Chevakata’yı 55-49 luk skorla eleyerek adını yarı final e yazdırdı. Dinamo Kursk takımıyla eşleşti. Bravo kızlar! Geçen yıl da yarı final oynamıştık, bu sene kupa gelsin artık.

ve kupa geldi!!

böyle maç mı olur ??!

Fransa’da ilk maçta ki 0-0 dan sonra Sami Yen’ de ki maçı mutlaka kazanmak zorunda olan bir Galatasaray var, maç başlıyor ve 6. saniyede golü yiyoruz. 0-1 mağlup başlıyoruz aslında bir anlamda. 42 dakika sonra 1-1 derken 45 te 2-1 yapıyoruz skoru. İkinci yarı başlıyor 20 dakika sonra 3-1, oh be derken bu sefer Bordeaux ilk yarıda bizim yaptığımızı bize yapıyor, 73 ve 75. dakikalarda iki gol buluyor skor oluyor 3-3. Bu skor yetiyor Bordeaux’a, tam bir sinir harbi, takım ne varsa gerekeni yapıyor, İngiliz bir spikerin sunduğu yayını izledim o bile yok artık dedi Meira’nın son dakikalardaki pozisyonuna.. Bastırdıkça bastırıyoruz, korner v.s derken “vurup durma laaaan” diye laf ettiğim Sabri 90. dakikada “vuruyor” ve 4-3 oluyor skor!

Maç tam Bülent Korkmaz tadındaydı özetle. Tabii ki Arda’nın Semih Saygıner ‘i aratmayan iki ince gördüğü vuruş ve Kewell’ın nefis golünü söylememek büyük haksızlık olur. Hagi’den beri örümcek bağlamıştı kalenin o tarafları! Bütün goller güzeldi aslında, bu skorla son 16 takım arasına kalıyor ve Hamburg’la eşleşiyoruz. Hadi hayırlısı.

Mehmet Topal’ da sakatlandı maç içerisinde ya… Sezon biterken PAF takviyeli 11 le sahada oluruz gibime geliyor.

Maçın Golleri için tıklayınız.

WCF / HKS kitli GTR, pistte


hiç uzatmıyorum lafı, tıklayın.

bu arada, yeni piyasaya çıkan ve orjinalinden 60 kg hafif olan GTR SpecV hakkında ilginç bir haber var.

Japon, Best Motoring yayıncılık direksiyona efsane pilot Keiichi Tshuchiya’ yı oturtmuş ve Tsukuba Pistine çıkmışlar.. işte bomba! ’08 ve ’09 model standart versiyonların zamanlarından daha kötü bir zaman yapmış SpecV. Acayip…

iki yeni Honda


biri motosiklet diğeri de araba.

Yepyeni iki modelle Türkiye ‘yi iki yeni modeliyle tanıştıran Honda, fiyat aşamasında biraz zorlanacak gibime geliyor. Özellikle DN01 motosikletin fiyatı dudak uçuklatacak cinsten, Touring klasmanında yer alan bu makina 32,700 TL lik fiyatıyla, çok daha fazlasını sunan 1300cc lik Pan European’dan bile 5000TL nin üzerinde fazla farkla satılıyor. Tamam çok da farklı bir makina zaten, türünün tek örneği hatta şu an için, ama…

tıklayın, inceleyin karar verin..

4 tekerlekli olan ise City modelinin yenisi. Piyasaya çıkalı oldukça fazla oldu aslında ama Tayland üretimi araç anca ulaştı ülkemize. Başlangıç fiyatı 32,300TL. Donanım seviyesine göre de yükseliyor doğal olarak. En çok sevindiğim şey ise çok daha karakterli ve yakışıklı bir tasarımla geldi yeni model.

incelemek için tıklayın.

büyük kaptan geldi.


5-2 lik hezimetten sonra Skibbe gitti Korkmaz geldi. Takımın en büyük sorunu olarak görünen “ruhsuzluk” için daha iyi bir isim gelemezdi diye düşünüyorum. Yoksa kadro ortada, kalite ortada. Bundan sonrasını bakıp göreceğiz…

Bundan sonra maçlar 1 farkla galibiyet olur, mağlubiyette de kırmızı kartsız bitmez diye bir his var içimde ama=) 1 olsun bizim olsun! Hoşgeldin büyük kaptan!!

Değişin o pankartı…


Şimdi rezil olmak diye bişey var, Allah kimseye göstermesin. Bi şey yaparsınız hesap kitap tutturamazsınız bişeyler ters gider, istem dışıdır aslında yani ama yine de rezil olma ihtimali vardır bir insanın. Dikkatsiz davranmak herşeyin başlanıgıcıdır çoğu zaman bu tip durumlarda. Bir de rezil oldurulmak vardır ki, sizin kontrolünüz dışında gelişir oluverirsiniz.

Şimdi Galatasaray futbol takımının başında bir adam var, Michael Skibbe. Bu adam ne kadar tutarsız bir adamdır ben hala anlayabilmiş değilim. Aslında GS ın teknik kadrosu için bir yorum yapmak ta zor bir yandan.Kimin ne olduğu, ne kadar katkısı olduğu o kadar soru işareti ki. Sebebi de yine Skibbe. Adamda bir karizma, bir özgüven eksikliği var had safhalarda dolaşan. Her teknik direktörün bir ekibi var tabiki ama bu adamdaki eksik yönlerden dolayı işi tek başına beceremiyor ve iyi adına ne varsa çevresindeki adamların sayesinde oluyor görüntüsü zaten yeterince rahatsız edici boyutta. Bir de buna geçen yıl Cevat Güler in son haftalarda devir alarak getirdiği şampiyonluk eklenince bu sav’ım daha da kuvvetleniyor.

Ligin artık geri sayımındayız, kimin şampiyon olacağı (FB ve GS dan bi cacık olmaz da) kimin düşeceği belli değil, adaylar gırla. Sen de evinde düşmemeye oynayan bir takıma karşı oynuyorsun, adamın kaybedecek hiç bir şeyi yok. Senden 5 te yese kimse dönüp bu skor ne demez, onun da rahatlığı var Koceli’ de. Derken maç kadrolarına bakıyorsun, GS da skoru değiştirecek, oyunu kontrol edecek adamlardan hiç biri oyunda değil. Arda, Baros, M.Topal gibi; Ayhan sakat üstüne ki diğer sakatları saymıyorum artık onlarsız düşünüyorum zaten GS ı.

Bordeaux maçına 4 gün var, ne dinlendirmesi? dinlenme dediğin 1 gün olur, antrenmana başlar maça çıkarsın. Sen önce önündeki maçı al, şampiyonluk kovalayan sen değilmisin. Başla ideal 11 le at 2-3 farkı sonra kimi dinlendireceksen çıkart oyundan. Böyle şey mi olur, maç kurtarmaya soktun ne değişti? Ligin ilk yarısında Avrupa’nın sayılı defanslarından biri olarak gösterilen bir takımın defansı bu hale getirilir mi? Nasıl getirilir böyle bir yetenek nasıl bir hocada olabilir cevabı var mı?

GS da penaltı antrenmanı mı yapılmıyor? Sivas maçında izledik, bugün de 2-3 geridesin, bastırıyorsun penaltı kazanmışsın atsan maçı alacaksın, Baros geri pas veriyor resmen kaleciye. Böyle şey olur mu? Bir takım penaltı atamaz mı?

4 tane gol atan bir adam var maçta, Taner Gülleri. Bu maça kadar Kocaeli’nin attığı 24 golün 9 unu atmış. Nasıl özel önlem almazsın bu adama sen? Atıyor işte kardeşim, attı da 4 tane!

Ve Galatasaray takımı maç içinde geriye düştüğünde, o maçı çevirecek hamleleri yapabilecek bir adam değilsen sen, suç sende değil seni orada tutandadır zaten!!

Hagi ve Terim gelmişti maça, ben olsam Polat’ın yerinde maç bitmeden bir operasyon yapar birinden birini getiririmdim takımın başına. Böyle bir kadroyu bu hale getirip oyun oynatamıyorsan gidersin, daha fazla rezil etmeden…

Not: Yazıyı bitirir bitirmez TV dan, yönetimin acil toplantıya girdiğini haber verdi canlı bağlantıda bir spiker, Skibbe’nin görevine son verilmesini bekliyoruz gibi konuştu. Bakalım daha ne kadar sürecek bu kabus.